Moderaterna nationellt

Moderaterna fokuserar på det som är viktigt. Det innebär bland annat att säkerställa välfärden i landets samtliga kommuner.

För att nå dit krävs det ett gemensamt krafttag genom ett markant minskat bidragsberoende, men också genom att arbeta såväl målmedvetet som fokuserat.

Partiets ordförande

Moderaternas partiledare heter Ulf Kristersson. Han föddes i Lund, växte upp i Torshälla och bor sedan många år tillbaka i biskopssätet Strängnäs i vackra Södermanlands län.

  • 1988-1992 var Ulf ordförande i Moderata Ungdomsförbundet och har sedan dess suttit i riksdagen
  • 2006-2010 innehade Ulf posten som socialborgarråd i Stockholms stad, vilket följdes av fyra är som socialförsäkringsminister

Ulf om uppdraget som partiledare:

”Som partiledare för Moderaterna är min drivkraft och min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikhet och sammanhållning.”

Partiets förste vice ordförande

Moderaternas förste vice ordföranden heter Elisabeth Svantesson. Hon har en bakgrund som före detta ordförande i arbetsmarknadsutskottet och har erfarenheten av att arbeta som ekonomisk-politisk talesperson.

Elisabeth om sitt politiska engagemang:

”Utöver arbetsmarknads- och finanspolitik är integration en fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en fråga som har löpt som en röd tråd genom mitt yrkesmässiga och mitt politiska engagemang.”

Snabblänkar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.